رئیس کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران در این باره به پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران ضمن ابراز خرسندی از نتایج حاصل در این نشست بیان کرد:در بند۵ ماده۴ پیشنویس اساسنامه سازمان غذا و دارو، «صدور، تمدید، اصلاح، تعلیق پروانه فعالیت اشخاص و مراکز فعال در هر یک از مراحل زنجیره تامین کالاهای سلامت محور و مسئولین فنی آنها و انجام بازرسی، نظارت، رتبهبندی و پایش اشخاص و مراکز مذکور » تحت فعالیت و وظایف و اختیارات سازمان قرار گرفته است که بر اساس پیگیریهای کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران و هماهنگیهای مدیر کل اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با رئیس امور حقوقی وزارت بهداشت، جهت رفع مغایرت این بند با قانون نظام صنفی، قول همکاری داده شده است.
محمدرشید ابرناک افزود: بند۴ از ماده۵ دستورالعمل تشکیل بخش مراقبتهای دارویی، ملزومات و تجهیزات پزشکی غیرسرمایهای در بیمارستان ها، مربوط به «وظایف تخصصی» است و اگرچه در سال ۱۴۰۰توسط معاونت درمان وزارت بهداشت تدوین و عملیاتی شد اما در حال حاضر در همان معاونت در حال اصلاح است. در این بند آمده است که نظارت بر تامین دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی غیرسرمایهای از طریق شرکتهای رسمی مجاز انجام میشود و اشارهای به توزیع کننده گان استانی (اصناف) تجهیزات پزشکی و حتی شرکتهای سراسری نشده است و ما در کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران پیگیر اصلاح این بند هستیم. به عقیده ما، این امر خلاف دستورالعملی است که اداره کل در خصوص فعالیت توزیع کنندگان و عرضهکنندگان تجهیزات پزشکی دارد.
در این جلسه مدیر کل اداره کل تجهزات پزشکی وزارت بهداشت قول داد که این موضوع با معاونت درمان وزارت بهداشت مطرح و رفع خواهد شد.
وی درباره مشکلات ایجاد شده در دریافت کد GLN نیز گفت: موضوع پخش نوار قند خون و برخی دیگر از کالاهای پزشکی که قرار است توسط توزیعکنندگان و عرضهکنندگان انجام شود و همکاران ما باید GLN دریافت کنند. معاونت غذا و دارو دانشگاهها لیست این افراد را ارسال کردهاند اما هنوز از سوی اداره کل این کدها ارائه نشده است که مشخص شد نواقصی جزئی در پرونده توزیع کنندگان و عرضه کنندگان وجود دارد که باید نسبت به رفع آن اقدام کنند. ضمن اینکه چک لیست مدارک به همه دانشگاههای کشور اعلام خواهد شد تا دیگر پروندههای به صورت ناقص ارسال نشوند.
ابرناک در خصوص دیگر موارد مطرح شده در این نشست گفت:یکی دیگر از درخواستهای ما امکان عرضه کالاهای تحت نمایندگی توزیع کنندگان در سایت آی- مد است. که مقرر شد با به روز رسانی موضوع تبصره ۲ بند ۳ محدوه مجاز فعالیت توزیع وعرضه کنندگان تجهیزات پزشکی از طریق واحد IT اداره کل اینمشکل حل شود.
وی افزود: مطالبات معوق از دانشگاهها نیز مورد پیگیری قرار گرفته است و از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت مقرر شده است کمیته راهبردی شامل نماینده کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران، تشکلهای صنفی و مسئولان ذیربط وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و … برای پیگیری حل این مشکل مهم تشکیل شده و اولین جلسه آن هم بزودی برگزار خواهد
رئیس کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران تاکید کرد: در سامانه الکترونیک تداراک دولت نیز، همکاران ما مشکلی دارند مبنی بر اینکه اگرچه کالاها را به دانشگاهها در زمان مقرر و بیمارستانها تحت پوشش آنها تحویل مینمایند اما در زمان مشخص شده، پولی برای آنها واریز نمی شود. لذا پیشنهادی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر پرداختها در زمان مقرر انجام نشود، جریمههایی به صورت قانونی در نظر گرفته شود که در تمامی موارد فوق اشتراک نظر و موافقتی از سوی مدیر کل اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت اعلام شده است.
وی گفت: در ادامه جلسه درخصوص نحوه پرداخت مستقیم مطالبات از طرف سازمان برنامه وبودجه به افراد داری پروانه کسب تجهیزات پزشکی ( افراد حقیقی) با توجه به مشکلات ایجاد شده در سنوات قبل مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد از بودجه نشاندار سال ۱۴۰۴ برای اصناف تجهیزات پزشکی هم امکان پرداخت مستقیم ایجاد شود. همچنین مقرر شد از اعضای کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران جهت حضور در جلسات تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت که مرتبط با اصناف تجهیزات پزشکی و تدوین بخشنامه ها، دستورالعملها و آیین نامهها آنها است دعوت به عمل آید و از آنجایی که جلسات این کمیسیون با آن اداره کل پر نتیجه بوده است مقرر است هر ماه جلساتی به موجب پیگیری مشکلات موجود برگزار شود.
ابرناک گفت: همچنین اخیرا جلسه ای با رئیس انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور برگزار شده است و مقرر شده است همکاریهای فیمابین با کمیسیون تجهیزات پزشکی پیرو اصلاحیه دستورالعمل تشکیل بخش مراقبتهای دارویی، ملزومات و تجهیزات پزشکی غیرسرمایهای در بیمارستانها انجام شود.