
اقساط شهرکهای صنفی برای واحدهای صنفی بالا است
نماینده اصناف همدان در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران: اقساط شهرکهای صنفی برای واحدهای صنفی بالا است/ هزینههای سنگین درودگران همدان برای اجاره کارگاه
نماینده اصناف همدان در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران، گفت: در استان همدان حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر بهصورت مستقیم در حوزه صنعت چوب اشتغال دارند که از این تعداد فعال حوزه صنعت چوب حدود ۱۰ هزار نفر آن به شهر همدان اختصاص دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، مهران حسننژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وجود ۲۰۰۰ واحد درودگری دارای مجوز و پروانه کسب در همدان، تصریح کرد: از این تعداد واحد و کارگاههای درودگری تعداد ۱۰۰۰ واحد جزء اتحادیه مبلمان و ۱۰۰۰ واحد جزء اتحادیه درودگران هستند.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد نجاری فاقد مجوز نیز بر اساس برآوردها در سطح کوچه پس کوچهها فعالیت دارند و به دلیل اینکه معمولا در داخل کارگاه کار میکنند و نیاز به باز بودن در کارگاه نیست برای همین تاکنون این موارد از کارگاهها شناسایی نشدهاند.
حسننژاد با اشاره به اشتغال واحدهای درودگری، یادآور شد: تعداد ۱۰ کارگاه درودگری در منطقه علاقبندیان شهر همدان دارای بیش از ۵۰ نفر نیروی کار بوده و برای افراد بسیاری اشتغال مستقیم ایجاد کردهاند ضمن اینکه هر یک از واحدها نیز بهطور میانگین برای سه تا چهار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان و رئیس اتحادیه درودگران مرکز استان همدان یادآور شد: تاکنون طی ثبتنام از درودگران در شهرک بوعلی یک، تعداد ۳۰ قطعه برای فعالیت درودگران ساخته شده و در شهرک بهاران نیز ۳۰ قطعه دیگر در حال ساخت است.
وی اظهار کرد: در( شهرک بوعلی سه) تعداد ۸۰ قطعه زمین برای احداث واحد درودگران داده شد که طی فراخوان ۳۰۰ نفر از درودگران برای درخواست زمین در این شهرک ثبتنام کردند اما به دلیل سنگین بودن اقساط و نیز قیمت بالای زمین از تصمیم خود منصرف شدند و کنار رفتند.
تقاضا برای دریافت زمین در داخل شهرک بالاست
حسننژاد گفت: بسیاری از واحدهای درودگری و کارگاههای نجاری همدان استیجاری هستند و تقاضا برای دریافت زمین در داخل شهرک بالاست اما متاسفانه به دلیل اقساط سنگین و گران بودن زمین امکان خرید واحد در شهرک را ندارند.
رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به ضرورت احداث شهرک تخصصی چوب در همدان به منظور ساماندهی درودگران، تصریح کرد: با ایجاد شهرک تخصصی چوب علاوه بر ساماندهی درودگران و کارگاه های درودگری، واحدهای صنفی، صنعتی، خدماتی، ابزار و یراق آلات و فروشندگان حوزه صنعت چوب و مشاغل جانبی آن را نیز می توان در این شهرک مستقر، ساماندهی و متمرکز و نمایشگاه ویژه صنعت چوب را نیز در این شهرک راهاندازی کرد.
حسننژاد مستأجر بودن واحدهای درودگری را بزرگترین مشکل و معضل درودگران و نجاران استان دانست و افزود: اجارهای بودن اکثریت واحدها و کارگاههای درودگری همدان موجب شده هر یک از واحدها هزینههای هنگفتی را برای اجاره بها پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه بیشتر درودگران همدان در منطقه علاقبندیان پراکنش دارند و بواسطه بورس بودن این منطقه اجاره بها و هزینههای این منطقه بسیار بالاست، تصریح کرد: قیمت بالای مواد اولیه و چوب و امدیاف دومین مشکل درودگران از جمله درودگران همدانی به شمار میرود.
نبود کارخانه تخته فشرده در همدان
رئیس اتحادیه درودگران همدان با اشاره به عدم وجود کارخانه تخته فشرده امدیاف، نئوپان و فیبر در استان، اظهار کرد: نبود کارخانه تخته فشرده در استان و غرب کشور موجب شده که به دلیل عدم وجود استحصال از منطقه جنگلهای شمال، اکثر مواد اولیه کارخانجات نئوپان و امدیاف سازی شمال کشور از منطقه همدان و مناطق کوهستانی تامین شود.
حسننژاد اظهار کرد: با توجه به نبود کارخانه تخته فشرده نئوپان، امدیاف و فیبر در استان، ضایعات چوب از همدان با دلالیهای بسیار به کارخانههای تخته فشرده شمال کشور ارسال میشود و پس از فرآوری و تبدیل به تخته فشرده شدن به تهران ارسال و از آنجا برای فروش با قیمت چندین برابری، دوباره به استان بر میگردد.
وی با بیان اینکه ضایعات چوب استان به عنوان یک سرمایه برای استان بوده که استان میتواند از این پتانسیل با فرآوریهای لازم موجب ارزش افزوده بسیار چشمگیری برای منطقه شود، خاطرنشان کرد: استان همدان کُریدور منطقه غرب کشور بوده و تمام مسیر استانهای غرب کشور چون کرمانشاه و سنندج که دارای ضایعات چوب هستند از مسیر همدان میگذرد.
حسننژاد با اشاره به ضرورت ایجاد کارخانه تخته فشرده نئوپان و فیبر و امدیاف در استان همدان با جذب سرمایهگذار، تصریح کرد: بهطور قطع ایجاد چنین کارخانهای در استان همدان به عنوان کُریدور منطقه غرب کشور از نقش موثری در فرآوری ضایعات چوب استان و غرب کشور با ارزش افزوده مناسب برخوردار خواهد بود.
وی با بیان اینکه چوب جز کالاهای لوکس به شمار میرود، افزود: با توجه به طرح تنفس جنگلهای شمالی و ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال، در صنعت چوب و مبلمان کشور معمولا از چوبهای راش و وارداتی استفاده میشود که بسته به درجات مختلف آن از قیمت هر مترمکعب ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان شروع شده و تا قیمت هر مترمکعب ۱۰۰ میلیون تومان هم میرسد و این میزان قیمت برای هر مترمکعب چوب برای تولید کنندگان صنعت چوب ما بسیار سنگین و هنگفت است.
درخت گردوی صنعتی در استان نداریم
حسننژاد با بیان اینکه متأسفانه با وجود اینکه استان همدان بالاترین مصرف چوب راش را دارد اما این استان وارد کننده چوب ندارد، اظهار کرد: باید برای حل این مشکل درودگران همدانی چارهای اندیشیده شود، اگر برای چوب وارداتی ارز تخصیص داده شود و از هزینههای گمرکی آن بکاهند و نیز یک فروشنده و واسطه را مشخص کنند که از طریق اتحادیه و تعاونی درودگران همدان چوب را بدون واسطه از ترکیه یا گرجستان وارد کنند بهطور قطع از نقش موثری در کاهش قیمت چوب وارداتی استان برخوردار خواهد بود.
رئیس اتاق اصناف همدان ادامه داد: در رابطه با زراعت چوب راش توسط منابع طبیعی مطالعاتی در استان انجام داده و مشخص شد که راش بومی همدان نیست و برای همین زراعت چوب راش در استان همدان پاسخگو نخواهد بود.
وی با بیان اینکه درخت گردو جزو درختان بومی استان همدان به شمار میرود، تصریح کرد: درودگران استان همدان معمولا به دلیل ارزشمند بودن درختان گردو از درختان گردوی خشک شده استفاده دارند و درخت گردوی صنعتی در استان نداریم.
حسننژاد بیان کرد: منابع طبیعی در برخی از جنگلهای دستکاشت برخی درختان را در حال کشت است که اکثراً از خانواده صنوبران زودبازده هستند که در بحث مبلمان راحتی استفاده دارد و در این نوع از کار، مبلمان با پارچه کاور میشود این نوع از چوب خانواده صنوبران مناسب مبلمان ملایر نمیشود چرا که مبلمان ملایر اکثراً چوب سفید راش و گردو نیاز دارد که کار دست و منبت بر روی آن انجام دهند.