• ۰۵:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
  • دولت و دستگاه‌ها از معیشت مردم  و اصناف حمایت کنند

    دولت و دستگاه‌ها از معیشت مردم  و اصناف حمایت کنند

    ۱۴:۵۵:۴۵ بهمن ۱۵, ۱۴۰۳

    0 دیدگاه

    نماینده استان فارس در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران: دولت و دستگاه‌ها از معیشت مردم  و اصناف حمایت کنند

    نماینده استان فارس در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: ارز یکی از مهم‌ترین عواملی است که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد کشورها تأثیر می‌گذارد. در کشور ما، با توجه به وابستگی شدید به واردات مواد اولیه و کالاهای اساسی، افزایش نرخ ارز می‌تواند به شدت بر قیمت این کالاها و در نهایت قدرت خرید مردم تأثیر بگذارد.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، علیرضا ایزدی افزود: در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه که در تولید کالاهای مصرفی و صنعتی استفاده می‌شوند، به صورت وارداتی تأمین می‌شوند؛ لذا، با افزایش نرخ ارز، قیمت این مواد افزایش می‌یابد. این امر باعث افزایش هزینه‌های تولید در بخش‌های مختلف صنعت می‌شود که به‌طور طبیعی به قیمت محصولات نهایی نیز منتقل خواهد شد. به‌عنوان مثال، در صنایع غذایی، دارویی، ساختمانی و خودروسازی، افزایش هزینه‌های واردات مواد اولیه می‌تواند به سرعت در قیمت محصولات نهایی تأثیر بگذارد. جهش قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم دومین نتیجه افزایش نرخ ارز است.

    به گفته وی رشد قیمت ارز بهای تمام شده کالاهایی مانند روغن، گندم، شکر، برنج، و سایر اقلام ضروری مردم را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این کالاها به دلیل اینکه در تولیدشان از واردات مستقیم یا غیرمستقیم مواد اولیه استفاده می‌شود، با افزایش نرخ ارز گران‌تر خواهند شد. برای مثال، در بخش غذایی، واردات گندم ،برنج ،گوشت یا روغن از کشورهایی که به ارزهای خارجی نیاز دارند، مستقیماً به قیمت این کالاها در بازار داخلی بستگی دارد.

    عضو کمیسیون قوانین و مقررات اتاق اصناف ایران تأکید کرد: با توجه به وابستگی شدید بخش‌های مختلف اقتصاد کشور به واردات مواد اولیه و کالاهای اساسی، هرگونه افزایش چشمگیر نرخ ارز می‌تواند منجر به جهش قیمتی در بازار شود. در صورتی که نرخ ارز به‌طور مداوم در حال افزایش باشد، تولیدکنندگان به دلیل بالا رفتن هزینه‌های تولید، اجباراً قیمت محصولات نهایی خود را افزایش خواهند داد. این امر در نهایت فشار زیادی به خانوارها وارد می‌آورد، خصوصاً به اقشار کم‌درآمد که بخش زیادی از درآمد خود را صرف خرید کالاهای اساسی می‌کنند.

    ایزدی ادامه داد: آزادسازی نرخ ارز و حذف فاصله میان نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد سیاستی بود که در ماه‌های ابتدایی دولت چهاردهم به مرحله اجرا رسید. در حال حاضر نرخ ارز نیمایی به صورت آهسته در حال حذف بوده و اکنون جای خود را به بازار ارز توافقی داده است. همزمان با این موضوع قیمت دلار در بازار غیررسمی نیز افزایش چشمگیری داشته و اکنون در محدوده ۸۴۵۰۰ هزار تومان قرار دارد.

    وی گفت:  دولت چهاردهم می‌تواند با استفاده از سیاست‌های پولی و ارزی، نوسانات نرخ ارز را کنترل کرده و از جهش‌های ناگهانی آن جلوگیری کند. برای این منظور، تقویت بازار داخلی ارز، از جمله تقویت ذخایر ارزی کشور، افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی به واردات می‌تواند به کاهش فشار بر نرخ ارز کمک کند.

    نماینده استان فارس در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران ادامه داد: تثبیت قیمت کالاهای اساسی دومین اقدامی است که دولت چهاردهم می‌تواند به واسطه آن از معیشت مردم مراقبت کند. این دولت می‌تواند با تخصیص ارز دولتی یا ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، از افزایش قیمت این کالاها جلوگیری کند. همچنین، نظارت دقیق‌تر در این برحه  بر بازار و جلوگیری از احتکار و گران‌فروشی می‌تواند به حفظ ثبات قیمت‌ها در بازار کمک کند.

    وی گفت: حمایت از تولید داخلی سومین گامی است که دولت چهاردهم می‌تواند با استفاده از آن مانع از ایجاد فشار به معیشت مردم شود. توسعه و تقویت صنایع داخلی می‌تواند وابستگی به واردات را کاهش دهد و از این طریق، اثرات افزایش نرخ ارز بر قیمت کالاهای مصرفی کاهش یابد. برای این منظور، دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات، مشوق‌های مالی و تسهیل فرآیندهای تولیدی، از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند. در نهایت و در مواقعی که نرخ ارز به طور چشمگیری افزایش می‌یابد و فشار بر مردم بیشتر می‌شود، دولت می‌تواند با اجرای برنامه‌های حمایتی، مانند توزیع بسته‌های معیشتی یا پرداخت یارانه‌های نقدی، از بار مالی واردشده به مردم بکاهد.

    ایزدی  اظهار کرد: نرخ ارز یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت بسیاری از کالاها و خدمات است، به ویژه در کشورهای که اقتصاد آنها وابسته به واردات است. وقتی نرخ ارز، به ویژه دلار یا یورو، افزایش می‌یابد، هزینه‌های واردات هم به طور مستقیم بالا می‌رود.  ایزدی  افزود: این هزینه‌ها شامل خرید مواد اولیه، تجهیزات، ماشین‌آلات و سایر کالاهایی م…

    image_print