• ۰۵:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
  • اصناف در جنگ اقتصادی، بدون پشتوانه مبارزه می‌کنند/ فشار مالیاتی کالاهای اساسی، سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند

    اصناف در جنگ اقتصادی، بدون پشتوانه مبارزه می‌کنند/ فشار مالیاتی کالاهای اساسی، سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند

    ۱۳:۳۴:۰۳ بهمن ۲۹, ۱۴۰۳

    0 دیدگاه

    عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران: اصناف در جنگ اقتصادی، بدون پشتوانه مبارزه می‌کنند/ فشار مالیاتی کالاهای اساسی، سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند

    عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران با اشاره به تأثیرات گوناگون اتفاقات سیاسی بر اقتصاد کشور گفت: متاسفانه با افزایش نرخ ارز قیمت کالا و خدمات به شکل فزاینده‌ایی افزایش یافته است و این در حالی است که با توجه به سطح درآمد اکثریت شهروندان، بی‌تردید طیف وسیعی از مردم توان خرید مایحتاج شب عید را نخواهند داشت یا در نهایت به خرید حداقلی بسنده خواهند کرد.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، احمدرضا بخشی افزود: واقعیت این است که امروز اصناف و بازاریان در حال مبارزه‌ایی سخت در جبهه اقتصادی هستند؛ جبهه‌ایی که نیازمند پشتیبانی و حمایت بیش از پیش دولت است اما متاسفانه در چنین شرایطی، بخشنامه‌های کارشناسی‌نشده داخلی، مالیات‌ها، بازرسی‌های مکرر ارگان‌های غیرمرتبط و کارشکنی‌ها و سنگ‌اندازی‌هایی که از سوی برخی نهادها در حق تولیدکنندگان، بنکداران و عرضه‌کنندگان اعمال می‌شود، شرایط را بسیار دشوارتر کرده‌ است.

    وی تصریح کرد: فعالان اقتصادی به خوبی بر این موضوع واقف هستند که پرداخت مالیات سبب شکوفایی زیرساخت‌های اقتصادی کشور می‌شود، اما اینکه که دولت مالیات را چگونه، چه میزان و از چه صنوفی دریافت می‌کند نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارد. در حقیقت میزان مالیات پرداختی به ویژه مالیات بر ارزش‌افزوده نباید از همه صنوف به صورت یکسان باشد.

    بخشی ادامه داد: اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده‌ یکسان از کالاهای استراتژیک که مستقیما با سفره و معیشت مردم در ارتباط است و کالاهای لوکس، حقیقتا عادلانه نیست و  تنها موجب افزایش قیمت کالاها و در نتیجه کوچکتر شدن سفره مردم می‌شود.

    عضو کمیسیون بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران پیشنهاد پیشنهاد داد: دولت می‌تواند با حذف مالیات بر ارزش‌افزوده کالاهای اساسی مانند مواد غذایی و دارو یا به حداقل رساندن آن به  یک تا ۳ درصد، علاوه بر کمک به اقتصاد کشور، مانع کوچک‌تر شدن سفره مردم شود.

    وی با اشاره به اینکه  در حال حاضر بسیاری از فعالان بخش تولید، تجار، واردکنندگان، بنکداران و اصناف با وجود عدم تمایل به ترک کسب‌وکار و به منظور حفظ سرمایه‌ خود مجبور به تعطیلی واحد صنفی یا واحد تولیدی شده و ترجیح می‌دهند بدون هرگونه چالش و دغدغه‌ایی در بازار طلا و ارز سرمایه‌گذاری کنند افزود: در صورت ادامه این رویه و خروج سرمایه تجار، تولیدکنندگان و فعالان صنفی از بازار، اقتصاد کشور با  آسیب‌های جبران‌ناپذیری مواجه خواهد شد که اصلاح  آن در آینده‌ایی نزدیک بسیار دشوار خواهد بود.

    image_print