
اصناف عامل گرانی نیستند
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی: اصناف عامل گرانی نیستند
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی با تأکید بر اینکه در درجه نخست اصناف تنها توزیعکننده گرانی هستند و باعث گرانی نیستند، گفت: یکی از عوامل گرانی در استان، رفتارهای برخی از مسئولین یا پایلوت شدن این استان برای طرحهایی است که از سوی کشور ابلاغ میشود. شرایط به گونهای است که گرانی به گردن واحد صنفی میافتد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران به نقل از ایلنا، مجید بسطامی افزود: این استان همواره نخستین استانی است که بسیاری از طرحها در آن اجرا میشود. این طرحها باعث شده تا برخی از عمدهفروشهای شهر را از دست بدهیم و این افراد از استان مرکزی و شهرستان اراک به پایتخت مهاجرت کنند و یا شغل دیگری را جایگزین کنند.
وی ادامه داد: از عوامل دیگری که سبب میشود با چالش روبرو شویم، تصمیمات و رفتارهای اشتباه دولت در خصوص ارزهایی است که به واحدهای تولیدی اختصاص میدهد. واحدهای تولیدی باید ارز خود را تأمین کنند. اما متأسفانه اختصاص ارز به واحدهای تولیدی باعث کمبود کالا و گرانی میشود.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی اظهار کرد: واحد صنفی با توجه به سرمایهای که در اختیار دارد، میتواند خود را مدیریت کند. اما متأسفانه شرایط موجود باعث متضرر شدن واحد صنفی میشود. مسئول واحد صنفی عقیده دارد باید جنس را ارزان خریداری کند تا بتواند ارزان به فروش برساند و باعث گردش کار در واحد صنفی بشود.
بسطامی تصریح کرد: نخستین قشری که از بالا رفتن قیمتها متضرر میشود، اصناف هستند. چرا که هر گاه قیمت کالا افزایش یابد، فروش واحد صنفی کاهش پیدا میکند. بر این اساس برای تأمین کردن موجودی و مواد اولیه، با مشکل مواجه میشود. سرمایه صنفی ریال نیست، بلکه کالایی است که در واحد صنفی موجود دارد.
وی بیان کرد: قیمت تمام شده واحدهای صنفی و هزینههایی که به این واحدها تحمیل میشود، تأثیر بسزایی بر گرانی کالاها دارد. مهمترین موضوع اجارهبها است که متأسفانه در ۲ سال اخیر حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. یکی از این عوامل هزینه کارگر است که هر ساله حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دارد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی تأکید کرد: یکی از عوامل تأثیرگذار در قیمت فرآوردههای میوه اصلاح الگوی کشت است که سالها توسط اداره جهاد کشاورزی مغفول مانده است. متأسفانه هر سال شاهد این موضوع هستیم که این الگوی کشت رعایت نمیشود. زمانی که تولید کاهش پیدا کند، مسلماً در زمان توزیع با مشکل مواجه میشویم.
بسطامی ابراز کرد: میوه و ترهبار یک بازار اختصاصی است که در این بازار گرما، سرما، آفتزدن، کرایه حملونقل و … تأثیر بسزایی دارد. همچنین تأثیر قیمت دلار بر کالاهای داخلی از جمله باز میوه و ترهبار بسیار زیاد است، چرا که برای فرایندهای تبدیلی نرخ محصول با دلار محاسبه میشود. بر این اساس دلار بر قیمت این بازار تأثیرگذار است.
وی اضافه کرد: در خصوص نان بحثهای متفاوتی وجود دارد. تنها بخش کوچکی از هزینه نانواییها برای آرد است که دولت سوبسید بالایی برای آن پرداخت میکند. اما در قیمت تمام شده نان، موارد زیادی مانند حقوق کارگر، بیمه، اجارهبها، هزینههای تأمین انرژی، مایهخمیر و … نیز دخیل هستند و سبب خواهد شد تا قیمت نان افزایش یابد.