
درآمد اتحادیهها کفاف پرداخت حق کارشناسی رسیدگی به شکایات را نمیدهد/ دولت از ظرفیت اصناف برای تأمین کالا استفاده کند
نماینده استان یزد در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران: درآمد اتحادیهها کفاف پرداخت حق کارشناسی رسیدگی به شکایات را نمیدهد/ دولت از ظرفیت اصناف برای تأمین کالا استفاده کند
نماینده استان یزد در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران در نطق پیش از دستور دهمین اجلاس هشتمین دوره هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران با تأکید بر لزوم ایجاد عدالت در پرداخت حق عضویت واحدهای صنفی گفت: اگر به جای آنکه هر رسته شغلی مبلغ خاصی بابت حق عضویت پرداخت کند، ملاک پرداخت درصدی از مالیات قطعی سال گذشته واحد صنفی باشد، بیشک عادلانهتر است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران، حسین نبیپور افزود: برای مثال منصفانه نیست که حق عضویت یک واحد صنفی که بیش از ۴۰ درصد سهم بازار کل شهر خود را در دست دارد با یک واحد صنفی که بخاطر نداشتن سهم بازار در حال ورشکستگیست، برابر باشد. چرا که در این صورت تعدادی از واحدهای کم درآمد با اجرای این طرح با کاهش پرداخت حق عضویت مواجه میشوند.
وی در ادامه به موضوع حق کارشناسی رسیدگی به شکایات از واحدهای صنفی اشاره کرد و گفت: درآمد اتحادیهها کفاف پرداخت حق کارشناسی رسیدگی به شکایات از واحدهای صنفی را نمیدهد. این در حالی است که اگر برای شکایت از جایی غیر از اصناف اقدام شود باید تمام یا بخشی از هزینه شکایت پرداخته شود. که این موضوع اخیرا موجب پایین آمدن کیفیت و دقت در کارشناسی اتحادیهها و همچنین ضایع شدن حق ارباب رجوع شده است.
نبیپور اضافه کرد: دریافت هزینه کارشناسی دو پیامد به همراه دارد؛ نخست ،کاهش مراجعات غیر ضروری که بعضا ممکن است از سر کنجکاوی باشد و اتحادیهها را به دردسر میاندازد و دوم باعث استفاده از کارشناسان نخبه و ارائه نظرات کارشناسی بهتر میشود.
نماینده استان یزد در هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران همچنین تأکید کرد: دولت باید هر چه سریعتر به جای حمایت از برخی تولیدات غیر بهرهور، از ظرفیت اصناف برای تأمین کالا در کشور کشور استفاده کند؛ چرا که در حال حاضر کالای با کیفیت خارجی به صورت قاچاق و با ارز آزاد وارد کشور و ارزانتر از مشابه تولید داخل در بازار عرضه میشود.
وی در پایان تأکید کرد: روسای اتحادیهها و اصناف فراموش نکنند که انتصابی نیستند و با انتخاب اعضای خود برای ارتقای صنف و حفظ منافع آنها به میدان آمدند.ما انتخاب شدیم تا برای رشد صنعت و صنف خود و همچنین منافع اعضای خود تلاش کنیم نه منافع جناحهای سیاسی و غیره. ضروری است که در این زمان حساس نقش خود را پر رنگ تر بازی کنیم و برای جلوگیری از کوچک شدن سفره معیشت صنف خود از دولت مطالبهگری کنیم. دولت نباید فقط از ظرفیت اجتماعی اصناف مثلا در زمان انتخابات و با بحران هایی مثل سیل و زلزله و کرونا و غیره استفاده کند و باید نقش اصناف را به عنوان یکی از مؤثرترین فعالین اقتصادی کشور بپذیرد و در تصمیم سازیهای اقتصادی اصناف را مشارکت دهد.