• ۰۳:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
  • پای وزارت بهداشت در کفش صنف تجهیزات پزشکی

    پای وزارت بهداشت در کفش صنف تجهیزات پزشکی

    ۹:۳۹:۲۵ فروردین ۳۰, ۱۴۰۴

    0 دیدگاه

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان عنوان کرد: پای وزارت بهداشت در کفش صنف تجهیزات پزشکی

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان در نشست فعالان اقتصادی کرمان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: متاسفانه وزارت بهداشت به صراحت در امور صنفی که زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، دخالت می‌کند.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران محمدرضا شاه‌محمودی بیان کرد: متأسفانه موضوع چندگانگی متولی‌گری که در کشور ایجاد شده و سبب سردرگمی اصناف می‌شود، آزاردهنده است.

    وی ادامه داد: چندگانگی متولی‌گری برخی از صنوف ما را در سطح کشور به ورطه نابودی کشانده است، یکی از این عرصه‌ها تجهیزات پزشکی است؛ این صنف زیرمجموعه سازمان صنعت، معدن، تجارت و اتاق اصناف ایران است اما برای این صنف افرادی در وزارت بهداشت نشسته و برای فعالان این عرصه قانون وضع می‌کنند.

    شاه‌محمودی ادامه داد: این نوع نگاه، صنف تجهیزات پزشکی را به سمت نابودی می‌کشاند ضمن اینکه در قانون صنفی مشاغل خاص مشخص شده و داروخانه جزء این مشاغل خاص هست بنابراین طبق چه قانونی وزارت بهداشت به داروخانه‌ها مجوز فروش تجهیزات پزشکی می‌دهد؟

    وی تاکید کرد: مسئولان در وزرات بهداشت به این دخالت صریح بسنده نکرده‌اند و دائما با مجلس و مسئولان مکاتبه می‌کنند با این عنوان که صنف تجهیزات پزشکی مشمول قانون خاص است تا این صنف زیرمجموعه وزارت بهداشت قرار گرفته و از نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خارج شود.

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان ادامه داد: یک‌ سال پیش هشدار دادیم و در جلسات مختلف استانداری فریاد زدیم که جلوی وزارت بهداشت را بگیرید زیرا دخالت‌های این وزارتخانه غیرقانونی است و چرا باید به حوزه کاری صنف ملزومات و تجهزات پزشکی ورود پیدا کند.اما کسی توجه نکرد و شد فاجعه کمبود نوار تست قند خون در کشور و ایجاد نارضایتی عمومی.

    وی ادامه داد: وزارت بهداشت در یک مسئله ورود کرد و نوارهای تست قند خون را از صنف تجهیزات پزشکی گرفتند و به داروخانه‌ها واگذار کردند و این امر سبب شد تا نارضایتی در عامه مردم به وجود آید و امروز هم اعلام کرده‌اند هرکس بخواهد ملزومات پزشکی بفروشد باید کد «جی‌ال‌ان» از وزارت بهداشت دریافت کند.

    شاه‌محمودی افزود: ۶ ماه است که ما در اتحادیه ۸۰ نفر از اعضاء تجهیزات پزشکی را برای گرفتن کد «جی‌ال‌ان» معرفی کردیم و تنها بعد از ۶ ماه به ۱۸ نفر کد داده‌اند همین امر را اگر بررسی کنید شاهد موج نارضایتی مردم تنها برای دریافت یک عدد نوار تست قند خون خواهید دید.

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان ادامه داد: ما شاهدیم که نوار تست قند خون دولتی را وزرات بهداشت قیمت‌گذاری کرده‌ است، و یک عدد نوار تست قند خون ایزی‌گلوگز ۳۴۲ هزار تومان دولتی و در بازار آزاد همان را ۳۰۵ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

    وی ادامه داد: از یک سو نرخ‌گذاری و از سوی دیگر قانو‌ن‌گذاری می‌کنند و جالب‌تر این است که می‌گویند شرکت‌های تجهیزات پزشکی که با ارز ۲۸ هزار تومانی کالا وارد می‌کنند این‌ها وظیفه دارند فقط به بیمارستان‌های دولتی خدمات ارائه کنند، بنابراین سئوال ما این است که تکلیف بیمارستان‌های خصوصی در این اوضاع چه می‌شود؟

    شاه‌محمودی ادامه داد: به نظر می‌رسد افرادی که در بدنه وزارت بهداشت هستند بر این عقیده‌اند که اصلا صنفی به نام تجهیزات پزشکی نباید وجود داشته باشد و باید این صنف حذف  و در اختیار داروخانه‌ها قرار داده شوند.

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان افزود: حاشیه سود تجهیزات پزشکی را نیز وزرات بهداشت ۱۰ درصد تعیین کرده است که باز سئوال ما این است با ۱۰ درصدی که مشخص شده کالا را بخریم و بدهیم به بیمارستان‌های دولتی و بدتر از آن هشت تا ۱۲ ماه نیز در صف انتظار بمانیم که دولت با ما تسویه کند و پول ما را بدهد، چطور زندگی کرده و مالیات بپردازیم؟

    وی تاکید کرد: در حالی که ما هنوز پول فروش محصولات خودمان را دریافت نکردیم دوستان مالیاتی ما حضور دارند و باید وظیفه خودشان را انجام دهند و این چندگانگی‌ها گریبان این صنف را گرفته و رها نمی‌کند تا ما را به ورطه نابودی کامل بکشاند.

    شاه‌محمودی اذعان کرد: تعدد سامانه‌ها نیز دیگر چالشی است که ما با آن روبه‌رو هستیم، زیرا کمر اصناف را شکسته است، وزارت بهداشت یک سایت، سازمان صمت هم یک سایت جداگانه، سازمان امورمالیاتی و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم یک سامانه برای خودشان طراحی کردند که باید یک نفر را جداگانه به کار بگیریم که از صبح تا شب فقط فاکتورهای خرید ما را در این سامانه‌ها ثبت کند.

    رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: ای کاش فقط یک بار برای همیشه این تعدد سامانه‌ها را حذف کرده و یک سامانه جامع و کامل را به اصناف معرفی کنند تا بتوانند ورود و خروج کالاهای خود را ثبت کنند.

    image_print