
افزایش فروشندگان غیررسمی و عرضه روغن تقلبی؛ پیامد عدم ثبات قیمتها در بازار/چالش تعمیرکاران در کمبود روغن اصل
رئیس کمیسیون تشکلها و واحدهای صنفی اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ افزایش فروشندگان غیررسمی و عرضه روغن تقلبی؛ پیامد عدم ثبات قیمتها در بازار/چالش تعمیرکاران در کمبود روغن اصل
رئیس کمیسیون تشکلها و واحدهای صنفی با اشاره به عدم ثبات قیمت روغن موتور در بازار گفت: این عدم ثبات نهتنها بر مصرفکنندگان، بلکه بر صنف تعویض روغن موتور نیز تأثیرات منفی گستردهای دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران، کمال فرهادی افزود: به دنیال نوسان قیمتها، علاوه بر کاهش حاشیه سود تعمیرگاهها و مراکز تعویض روغن، بسیاری از این مراکز نمیتوانند قیمت ثابتی به مشتریان اعلام کنند که این موضوع اعتماد آنها را خدشهدار میکند.
به گفته وی برخی از تعمیرگاهها به دلیل افزایش ناگهانی قیمت روغن، مجبور میشوند با ضرر کار کنند یا قیمت خدمات خود را افزایش دهند، که این امر ممکن است مشتریان را کاهش دهد.
وی به کمبود روغن با کیفیت و افزایش تقلب در بازار اشاره کرد و ادامه داد: در شرایط بیثباتی، برخی از فروشندگان به فروش روغنهای تقلبی یا تاریخگذشته روی میآورند و تعمیرگاههای معتبر هم که به دنبال ارائه خدمات باکیفیت هستند، ممکن است به دلیل کمبود روغن اصل، با مشکل تأمین مواجه شوند.
فرهادی ادامه داد: به دلیل افزایش هزینهها مراجعه مشتریان به شکل قابل ملاحظهایی کاهش یافته است در واقع زمانی که قیمت روغن بهطور مداوم افزایش مییابد، برخی از مالکان خودرو، تعویض روغن را به تأخیر میاندازند یا به دنبال جایگزینهای ارزانتر و بعضا بیکیفیت هستند که این موضوع هم به موتور خودرو آسیب میزند و هم درآمد صنف را کاهش میدهد.
نماینده استان فارس در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران تصریح کرد: به دنبال نوسان قیمتها مدیریت موجودی انبار و قیمتگذاری خدمات برای تعمیرگاهها سختتر میشود و برخی از مراکز به دلیل تغییرات مداوم قیمت، در محاسبه مالیات و هزینههای عملیاتی دچار مشکل میشوند.
وی ایجاد رقابت ناعادلانه با فروشندگان غیررسمی را از پیامدهای نوسان قیمتها در بازار دانست و اضافه کرد: برخی از دلالان و فروشگاههای غیرمتعهد، روغن را با قیمتهای غیرواقعی (پایین یا بسیار بالا) عرضه میکنند، که این امر رقابت را برای تعمیرگاههای رسمی سخت میکند.
فرهادی پیشنهاد کرد: برای حل این مشکل میتوان با تشکیل یک اتحادیه قویتر برای خرید گروهی روغن با قیمت مناسب و استفاده از سامانههای دولتی یا تعاونی برای تأمین روغن با قیمت مصوب اقدامات موثری در این حوزه انجام داد.
رئیس کمیسیون تشکلها و واحدهای صنفی اتاق اصناف ایران بر ضرورت آموزش مشتریان درباره خطرات استفاده از روغنهای تقلبی و بیکیفیت تأکید کرد و خواستار نظارت بیشتر بر بازار و برخورد با احتکار و گرانفروشی شد.
وی تنوع بخشیدن به خدمات تعمیرگاهها (مانند ارائه پکیجهای خدماتی) را از دیگر راهکارها برای جبران کاهش درآمد ناشی از نوسانات قیمت روغن عنوان کرد و گفت: صنف تعویض روغن موتور بهعنوان حلقه واسط بین تولیدکنندگان، واردکنندگان و مصرفکنندگان، بهشدت تحت تأثیر بیثباتی قیمتها قرار دارد. اگر این مشکلات حل نشود، هم کیفیت خدمات کاهش مییابد و هم بسیاری از تعمیرگاههای کوچک ممکن است با خطر تعطیلی مواجه شوند.