• ۰۶:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
  • استفاده از خط نستعلیق و پرهیز از حروف لاتین در تابلوهای شهری

    استفاده از خط نستعلیق و پرهیز از حروف لاتین در تابلوهای شهری
    رئیس اتاق اصناف تهران در همایش تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران که با حضور چاپخانه داران تهران، اتحادیه چاپخانه‌داران تهران،‌ انجمن خوشنویسی ایران و جمعی از فعالان صنعت چاپ و تابلوسازی برگزار شد، خواستار استفاده از خط نستعلیق به عنوان میراث ملی ایرانیان و پرهیز از نگارش حروف لاتین و علائمی که با فرهنگ ما در تضاد است‌، در تابلوهای شهری شد.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، حمیدرضا رستگار در این مراسم گفت: تابلوهای شهر به منزله یک نمایشگاه بزرگ است که می‌توان از آنها به عنوان ویترین اقتصادی صنوف مختلف نام برد؛ ویترین‌هایی که با هنر دست فعالان صنف تابلوسازی تولید می‌شود

    به گفته وی خط نستعلیق ایران، میراث هنری و فرهنگی کشورمان است، اما گاهی مشاهده می‌شود که این خطوط در تابلوهای شهری بیش از اندازه کشیده یا کوتاه شده است.

    وی اظهار امیدواری کرد که تابلو سازان به عدم استفاده از حروف خارجی یا علائمی که با فرهنگ ما سازگار نیست، توجه لازم را داشته باشند.

    تمایل به زبان فارسی در تابلوهای تجاری کاهش یافته است

     در ادامه این همایش، نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نیز گفت:‌ بهبود شرایطی که در چند سال گذشته برای صنف تابلوسازان روی داده است، به خاطرمطالبه‌گری کارگروه تابلوسازان اتحادیه چاپخانه‌داران است که شایسته تقدیر هستند.

    احمد ابوالحسنی با اشاره به رفع مشکل برخی برخوردهای سازمان زیباسازی شهرداری تهران با فعالان صنف تابلوساز، افزود: در آینده نزدیک با سازمان زیباسازی همکاری بیشتری خواهد شد و دیگر شاهد تعاملات بین ماموران شهرداری با تابلو سازان خواهیم بود.

    وی ادامه داد: براساس توافقات انجام شده در آینده هر تابلویی که بدون مجوز نصب شود، مورد برخورد قانونی قرار می‌گیرد، تا افرادی که مجوزهای صنفی را دریافت کرده‌اند با فراغ بال بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

    ابوالحسنی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در صنف تابلوسازان روی داده، بهره‌گیری از تجربیات پیشکسوتان است، تا با راهنمایی آنها بهره‌وری در این صنف افزایش یابد.