• ۰۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
  • در نشست ظرفیت شناسی صادراتی واحدهای صنفی مطرح شد؛

    در نشست ظرفیت شناسی صادراتی واحدهای صنفی مطرح شد؛

    ۱۳:۱۰:۱۹ فروردین ۲۷, ۱۴۰۴

    0 دیدگاه

    در نشست ظرفیت شناسی صادراتی واحدهای صنفی مطرح شد؛ از ایجاد واحدهایR&D تا شرکت‌های EMC ذیل اتاق اصناف ایران
    نشست ظرفیت شناسی صادراتی واحدهای صنفی با هدف توسعه صادرات صنفی کشور با حضور مراد بدری نائب رئیس اول، هادی مخملی خزانه دار و احسان سقایی دبیرکل اتاق اصناف ایران برگزار شد.
    در این نشست که روز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ برگزار شد، اعضای کمیسیون تولید و صادرات اتاق اصناف ایران، نمایندگانی از اتحادیه‌های تهران و معاونان و مدیران اتاق اصناف ایران حضور یافته و‌ به طرح تجربیات و اهم راهبردهای ظرفیت شناسی صنوف دارای مزیت های صادراتی پرداختند.
    مراد بدری نائب رئیس اول در این نشست بیان کرد: بر اساس قانون نظام صنفی در اتاق اصناف ایران، کمیسیونی با عنوان کمیسیون تولید و صادرات وجود دارد و هدف قانون‌گذار از ایجاد چنین کمیسیونی، اهمیت این موضوعات است. لذا لازم است به این کمیسیون کمک شود تا به اهداف، برنامه‌ها و مصوباتی که داشته اند، برسند. این جلسه پیرو همین امر تشکیل شده است. یکی از دغدغه‌ها، بازنگری بر ظرفیت‌های صادراتی واحدهای صنفی است و از این رو امروز از کارشناسی در این حوزه دعوت شده و این سلسله جلسات تا حصول نتیجه مطلوب، ادامه خواهد یافت.
    وی افزود: همه می دانیم، شعار سال ۱۴۰۴، «سرمایه گذاری برای تولید» است. اما همان طور که از نام ان بر می‌آید: این یک شعار است و باید اقداماتی انجام شود تا این شعار محقق شود. یکی از راهبردها در این امر، حذف موانع تولید و دیگر راهبرد، سرمایه‌گذاری در تولیداتی است که ظرفیت و مزیت صادراتی برای ایران دارند که این امور باید در چنین کمیسیون‌هایی مورد کارشناسی قرار گیرد. طبعا اتاق اصناف ایران نیز نتایج این کارشناسی‌ها را به دستگاه‌های مرتبط اعلام کرده و زیرساخت‌های لازم را فراهم خواهد کرد.
    آمادگی برای ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) در اتاق اصناف ایران
    هادی مخملی خزانه دار اتاق اصناف ایران در ادامه این نشست گفت: ما گاها با مشکلاتی نظیر «خود رقابتی ایرانیان در کشورهای خارجی» مبنی بر ربودن بازار از یک هم میهن دیگر مواجه می‌شویم. این فرهنگ باید اصلاح شود و به نوعی برنامه‌ریزی شود که هم صنفی‌ها با هم، هم سو و هم راستا عمل کنند.
    وی ادامه داد: در کمیسیون تولید و صادرات اتاق اصناف ایران باید فعالیت زیربنایی و زنجیره ارزش تولید و صادارت مشخص شوند. به عنوان نمونه پلتفرم‌هایی برای امور گمرکی، صادراتی، بانکی و بازاریابی وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده شود. همچنین در این راستا این آمادگی وجود دارد که واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) در اتاق اصناف ایران ایجاد شود. به این ترتیب کاملا مشخص می‌شود که نیازهای کشورهای هدف و تقاضای مردمشان چه بوده و ما چه کارهایی خلاقانه و نوآوری هایی می توانیم برای ورود به آن بازار داشته باشیم.
    نیاز به ایجاد شرکت‌های مدیریت صادرات (EMC)
    احسان سقایی دبیرکل اتاق اصناف ایران نیز بیان کرد: اصناف بزرگترین بخش از اقتصاد خرد کشور است و بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور بر دوش اصناف است. ما ظرفیت‌های بزرگی بر تولید داریم که لازم است با تمرکزی بر صادرات، برای تولید برنامه‌ریزی‌‌‌هایی داشته باشیم.
    وی افزود: لازم است صنوفی که دارای مزیت‌های رقابتی با کشورهای دیگر است را شناسایی کنیم و بر همان سرمایه‌گذاری کنیم.
    بعضی از کالاها ممکن است دیگر صرفه اقتصادی نداشته باشد. اما ممکن است خدمات فنی مهندسی این ظرفیت را داشته باشند.
    لذا لازم است شرکت های مدیریت صادرات (EMC) ایجاد شوند تا به صورت تخصصی بر ظرفیت بازارهای هدف و تولید در کشور کار کنند.
    لزوم برنامه‌ریزی برای نشست‌های B2B، B2C با هیات‌های تجاری
    محمد فامیل دبیری سرپرست معاونت کسب و کار اظهار کرد: انتظار این است که وقتی از ظرفیت شناسی صادراتی واحدهای صنفی صحبت می کنیم، تمرکزی بر تهران نداشته باشیم و همه شهرهای کشور را در نظر بگیریم اما اتحادیه‌های تهران به دلیل دسترسی آسان به پایتخت می‌توانند رابطان خوبی برای ما و اتحادیه ها باشند.
    وی گفت: در محور اول، لازم است اتحادیه‌ها تعدادی از واحدهای صنفی که در حال حاضر صادرکنندگانی موفق هستند را در اسرع وقت به اتاق اصناف ایران معرفی کنند تا اولا مستندات آنها برای پیشبرد اهداف اتاق اصناف ایران مورد استفاده قرار گیرد. در گام دوم برای هر هیات تجاری که وارد ایران می‌شوند، متناظرهایی مثل B2B، B2C در نظر گرفته شود. در گام سوم، در معرفی صادرکنندگان نمونه صنفی به آیین پیش رو در روز ملی صادرات استفاده شود و در گام آخر و نهایی از این اطلاعات برای تعامل بهتر با سازمان های توسعه تجارت و گمرکات کشور و ایجاد زیرساخت های بهتر استفاده شود.
    به گفته محمد جواد خسروی رئیس کمیسیون تولید و صادرات اتاق اصناف ایران، نیاز مبرمی به تکمیل جامعه آماری صادرکنندگان صنفی وجود دارد. وی افزود: در نشست‌هایی با رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر نهادها، این سوال از ما پرسیده می‌شود که چه حجمی از کدام کالا، برای کدام کشور و طبق چه استاندارهایی باید تولید شود؟ کیفیت سنجی محصولات صادراتی صنفی یکی از دغدغه های اصلی است که لازم است تعاملات اتاق اصناف ایران و سازمان ملی استاندارد افزایش یابد. همچنین نیاز داریم در برخی از کالاها، چه میزان مازاد نیاز کشور را می‌توان تولید کرد. این سوالاتی است که باید در جلسات مداوم با کارشناسان به آنها پاسخ داد و ما در کمیسیون تولید و صادرات اتاق اصناف ایران با پشتیبانی هیات رئیسه در این مسیر قرار گرفته‌ایم.
    در این نشست موضوعات دیگری نظیر «حمایت از تولیدکنندگان ضعیف»، «آموزش‌های صادراتی برای دانش‌آموزان تا تولیدکنندگان صنفی »، «جلب حمایت های سفرای جمهوری اسلامی ایران»، « اعزام هیات‌های ایرانی به نمایشگاه های جهانی»، «برپایی پاویون و نمایشگاهایی از محصولات ایرانی در سایر کشورها» و … مورد تاکید قرار گرفت
    این نشست به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد./پ/

    image_print