
ضرورت کاهش زمان واردات مواد اولیه/ دسترسی گسترده شهروندان به کالا و خدمات با مدیریت هوشمندانه
عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران تأکید کرد؛ ضرورت کاهش زمان واردات مواد اولیه/ دسترسی گسترده شهروندان به کالا و خدمات با مدیریت هوشمندانه
عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران، با اشاره به عملکرد موفق اصناف و بازاریان فعال در حوزه صنایع غذایی کشور در طول ۱۲ روز بحران اخیر، گفت: تولیدکنندگان، واردکننده و توزیعکنندگان با تمام ظرفیت وارد عمل شدند و کشور در این مدت با کمبود مواد غذایی مواجه نشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران، احمدرضا بخشی افزود: با وجود فشار شدید ناشی از افزایش تقاضا، مدیریت هوشمندانه در زنجیره تأمین باعث شد تا کالاهای اساسی در بازار به صورت گسترده در دسترس مردم قرار گیرد. حتی در استانهای مهاجرپذیر مانند گیلان و مازندران، میزان عرضه تا ۳ برابر افزایش یافت.
بخشی همچنین با اشاره به خریدهای هیجانی شهروندان در روزهای نخستین حمله اسرائیل به خاک ایران افزود: تولیدکنندگان برای پاسخگویی به افزایش حجم تقاضا طی روزهای نخستین جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، ناچار به افزایش میزان تولید تا دو برابر ظرفیت معمول شدند. این اقدام منجر به کاهش موجودی مواد اولیه در انبارها شده است لذا به منظور پیشبینی و پیشگیری از مواجه کشور با کمبود کالا و اقلام اساسی در بحرانهای احتمالی، ضروری است تا علاوه بر تولید و تأمین نیاز بازار، ذخیرهسازی مناسب نیز صورت گیرد.
وی با اشاره به تلاشهای معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و تعامل و همکاری با صنایع غذایی کشور، گفت: زمان مراحل مختلف واردات از جمله ثبت سفارش، تخصیص ارز و ترخیص کالا باید با اتخاذ تمهیداتی به حداقل ممکن، کاهش یابد تا از بروز هر گونه بحران احتمالی جلوگیری شود.
عضو کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران تأکید کرد: با توجه به شرایط خاص کشور، نگاه ما نباید صرفا بر اساس سرانه مصرف باشد. باید تمهیداتی برای ذخیرهسازی یک تا دو برابر بیشتر از میزان معمول اندیشیده شود تا در صورت بروز وضعیت اضطراری، کشور با کمبود مواجه نشود.
وی در پایان، خواستار همافزایی و همکاری بیشتر میان دستگاههای اجرایی و فعالان صنفی شد تا زنجیره تأمین کالاهای اساسی دچار وقفه نشود.