• ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
  • به مکانیزم بازار اعتماد کنید

    به مکانیزم بازار اعتماد کنید

    ۱۱:۵۸:۵۱ تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    0 دیدگاه

    سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران: به مکانیزم بازار اعتماد کنید

    سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران با بیان اینکه پویایی بازار و فضای کسب‌وکار رابطه مستقیمی با امنیت و آرامش اقتصادی دارد تأکید کرد: هر چقدر فضای اقتصادی کشور در آرامش و امنیت باشد، بازار نیز در خدمت‌رسانی به مردم و مصرف‌کننده به نحو مطلوبی عمل خواهد کرد؛ در صورتی که شرایط اقتصادی پرریسک و پیش‌بینی‌ناپذیر، به همان میزان، فضای بازار را آشفته و برنامه‌ریزی‌ها را برای فعالان اقتصادی و اصناف دشوارتر می‌کند.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، مهدی امیدوار افزود: پس از بحران اخیر که رژیم صهیونیستی به خاک کشور تجاوز کرد، بازار و فعالان صنفی با وجود دشواری‌های فراوان، مدیریتی بهینه در اوج بحران داشتند و با مدیریت دقیق نشان دادند وقتی پای منافع جمعی در میان باشد، بدون نظارت‌های مدنظر دولت، بازار با مکانیزم درونی خود، مناسبات را تنظیم می‌کند. در واقع این آگاهی جمعی بازار همان فرایندی است که از آن به نظام بازار و تنظیم‌گری خودجوش درونی یاد می‌شود .

    به گفته وی با توجه به نا اطمینانی و بی‌ثباتی‌هایی که در فضای بازار وجود دارد و رکودی که بر بازار سایه افکنده است، طبیعتا پیش‌بینی‌ وضعیت آینده بازار دشوار است و همین امر موجب شده تا فشارهای مضاعفی بر اصناف و فعالان اقتصادی وارد شود.

    امیدوار تصریح کرد: با توجه به بلوغ تنظیم‌گری درونی که دولت در اوج بحران بازار دید، اکنون فرصت مناسبی برای اصلاح سیاست‌گذاری‌های فوری است که  در مرحله نخست می‌توان آنچه را که بارها بر ضرورت آن تاکید شده، یعنی دخالت دادن مستقیم بدنه اصناف در تمامی تصمیم‌گیری‌ها که مستقیما به بازار و فعالان صنفی مربوط می‌شود، را اجرا کرد.

    سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران ادامه داد: در مرحله دوم اعتماد بیشتر به نظم بازار و تنظیم‌گری‌های آن است؛ اینکه دولت از این شرایط باید درسی برای اصلاح سیاست‌گذاری‌ها بگیرد و به جای دخالت‌های میدانی، تنظیم‌گری را با سیاست‌گذاری‌های ساختاری انجام دهد. به عبارت دیگر دولت باید یک نگاه انتقادی به ساختار درونی خود داشته باشد و مثل تمام اقتصاد‌های پویا قدرت تنظیم‌گیری خود در بازار را برای پویاتر کردن رقابت به کار بگیرد .

    وی ادامه داد: بدیهی است که فعالان اقتصادی به خاطر انگیزه سود، آگاه‌تر  هستند و اشراف بالایی به بازار و نیاز مصرف کننده دارند و بیشتر از هر سیاست‌گذار دولتی می‌دانند که چه کالایی را از کجا و به چه نحوی باید در بازار عرضه کنند. از این رو دولت در این شرایط باید از فرصت استفاده کرده و راه‌های تجارت را باز کند. از طرف دیگر برای جلوگیری از فاجعه ‌دیگری مثل بندر شهید رجایی، رسوب و پروسه ثبت سفارش و ترخیص و تخصیص ارز را به کمترین حد ممکن برساند.

    امیدوار تصریح کرد: این فرایند قطعا کمک موثری خواهد کرد تا عمق رقابت در این شرایط رکودی بیشتر و کالاها به وفور در بازار توزیع شود همچنین موجودی کالاها تضمین شده باشد و از سوی دیگر به قیمت‌های رقابتی هم کمک شایانی خواهد کرد و در نهایت، نتیجه این احساس امنیت و آرامش بیشتر برای مردم و دلگرمی برای جامعه اصناف کشور خواهد بود

    سخنگو و نائب رئیس اتاق اصناف ایران در پایان با قدردانی از تلاش‌های جامعه اصناف و بازاریان در پوشش‌دهی بازار طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی گفت: به رغم آنکه اصناف از همان روز نخست جنگ پای کار آمده و با جان و مال خود در خط مقدم جبهه اقتصادی حضور داشتند اما متاسفانه همچنان و به واسطه افزایش قیمت‌های بخش تولید، آب، برق و …. هیچ ماحصلی نداشتند و همچنان با مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

    image_print